Clingse hengelaars

Switch to desktop

Waarschuwing blauwalg

Blauwalg in Binnenvest te Hulst

Advies is contact met water te vermijden.


Er zit blauwalg in de binnenvest nabij de Dubbele Poort. Op de locaties waar de waterkwaliteit in de gemeente slecht is, zijn waarschuwingsborden geplaatst. Mens en (huis)dier moeten contact met het water voorkomen. Vissen wordt afgeraden.

Wat wordt geadviseerd?
Het waterschap en de gemeente raden aan zorgvuldig te zijn en onnodig contact met water uit de Binnenvest te Hulst te vermijden. Ook honden kunnen daar beter niet zwemmen. Er wordt tevens geadviseerd om er niet te vissen.

Contact met oppervlaktewater waarin de blauwalgen voorkomen, kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen kan het maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Mensen die toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat, worden geadviseerd een normale hygiëne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen.

Welke overlast is er?
Het water stinkt en ziet er vies uit. Met name de stank kan helaas voor overlast zorgen.

Wat is blauwalg?
Als het water eruit ziet als groene soep, er blauw schuim te zien is, er zich een drijflaag heeft gevormd en het bovendien erg stinkt, is de kans groot dat het om blauwalg gaat. Blauwalg is een bacterie die giftige stoffen produceert waar mens en dier ziek van kunnen worden. Blauwalg komt met name in zoet water voor.

Vragen
Voor vragen kan men terecht bij Waterschap Scheldestromen, op tel. 088-2461000

© Clingse hengelaars vereniging - webdesign: Graphic Avenue

Top Desktop version